A tanulásról

Meglepően sokat segít a tanulásban megérteni, hogy mennyire fontos szerepe van annak, hogy mit hiszel.
Ha elég erősen hiszel benne, hogy valamit képes vagy könnyen és gyorsan megtanulni, akkor meglepően könnyűnek is fog bizonyulni, míg ha abban hiszel, hogy nehéz lesz, akkor bizonyára akad majd vele problémád.
Az a tanár tehát, aki úgy kezdi az első órát, hogy "Lehet, hogy ezt a tárgyat egy kicsit nehéznek és unalmasnak fogjátok találni…",
maga segít, a szó szoros értelmében, hogy jóslata valóra is váljon. Az egészen biztos, hogy a tanárból áradó meggyőződés és lelkesedés befolyása alatt aligha menekülsz attól, hogy megszeresd, amit tanulsz, bármi legyen is az.

Azt mindenki tudja, hogy a gyerekek úgy szívják magukba az információt, mint a szivacs, de mitől tanulnak annyival gyorsabban, szinte játszva?
Azért mert a gyermekek még egész agyukkal dolgoznak, csak az iskola kényszeríti őket agyuk bal agyféltekéjének szinte állandó használatára.
Felnőtt fejjel tehát csak a megvolt képességet kell feleleveníteni, ha hatékonyabban akarunk tanulni.
(tanulási trükkök )

 

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére 
Hozzászólások

Lujza 2010-10-19 02:09:45
Egy gyakorló utaztatótól kéne érdeklődnöd, mert a tanfolyamot csak kíváncsiságból végeztem el az élmény kedvéért, és azóta nem foglalkoztam vele. A visszavitel ideje változó volt, átlagban kb. egy órára emlékszem. Én Szolnokra mentem le, Bodolai Éva kedvéért, mert már volt tapasztalatom, hogy milyen fokon bánik a gyógyító energiákkal. Meghökkentő dolog egy ilyen utazás', és sok gondolatot ébreszt az emberben. Nagy kár lenne kihagyni, és sok sikert hozzá. Ja, az árára nem emlékszem, de az meg mindegy, mert már volt pár éve.. érdeklődj a linken.. http://www.eloforras.hu/news.php üdv.. :)

tamás 2010-10-17 11:20:30
Üdvözöllek! Már évek óta keresem azt a személyt, aki vissza tud vezetni előző életeimbe. Szeretném tudni, hogy te kinél voltál, mennyi ideig tartott a visszavitel, sikerült-e először, mennyibe került. Üdvözlettel: Tamás

1 |


Szóljon hozzá Ön is!

Felhasználónév: (max. 20 karakter)


E-mail cím: (nem jelenik meg az oldalon, max. 100 karakter)


Hozzászólás: (max. 1000 karakter)

Ellenőrző kód: Kérjük írja be a két szám összegét! 24 + 07


Legfrissebb bejegyzések:
2014-09-10
Kiállítás
 | részletek
Szept 19. Toronya utca 33. :) fél hét.... utána nem ám hazamenni, mert icakába nyúló buli van, a "Hóditás éjszakája" Vad leszel, vagy vadász? Minden facér J-artosnak kollektíve párt...
2013-10-28
Kiállított munkák
 | részletek
feltöltés alatt......
2013-10-28
Fotók
 | részletek
Ezek a fotók 2013.09.20-án készültek a Táborhegyi Népházban rendezett -Jobb agyféltekés rajztanfolyamtól Van Gogh-ig- kiállítás megnyitóján....
»» minden bejegyzés

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.