Táplálkozás

Hagyományos ételeink általában túl zsírosak, sósak, cukrosak, és nem tartalmaznak elég vitamint, ásványi és rostanyagot.
Az élelmiszerek ipari feldolgozása és kezelése, az üzemi konyhák előkészítése is sokszor hátrányosan befolyásolja az alapanyagok tápértékét. Jó lenne ezeket kiküszöbölni, amennyire csak lehet. Sokat lendítene az egészséges táplálkozásunkon, ha sok nyers és friss ételt ennénk, zöldséget, gyümölcsöt, magvakat.
Nagyon sokféle finom nyers salátát lehet készíteni, mindenféle főzőtudomány nélkül. Kis piritós hozzá, valami salátaöntet és fenséges. 

Sajnos a friss biotermékek, amik rendszeres fogyasztásával megkapná szervezetünk a szükséges anyagokat, és nem kapná meg a kerülendő károsakat, majdnem kétszer annyiba kerülnek mint a vegyszeres cuccok, és ha csak nem lakik valaki pont egy biopiac mellett, akkor beszerezni is körülményesebb őket. Egyszerűbb és valamivel olcsóbb módszer a különböző táplálék-kiegészítők szedése. Én nem vagyok kapszula párti, de ha valaki mellettük dönt, akkor ezek közül azokat érdemes keresni, amik 100% természetes, növényi alapanyagúak, nem tartalmaznak semmilyen konzerválót, színezőt, stb. Mivel ezeket könnyen bekapkodja az ember, ezért figyelni kell a túladagolásra. Jóból is megárthat a sok, ha a felesleget a szervezet nem tudja magából kiüríteni.

A  C-vitamin a leghatékonyabb immunrendszerünk megerősítésében, ezért kiemelten fontos, hogy C-vitaminban gazdag zöldségek (pl.: paprika) és gyümölcsök (pl: citrom, narancs) mindennapi étrendünk része legyen. Persze a téli időszakban szinte elengedhetetlen plusz C-vitamin bevitele, hogy a betegségek elkerüljenek.
C-vitamin helyett, vagy amellett a multivitamin készítmények is nagy segítségünkre lehetnek immunrendszerünk megóvásában, különösen azok, melyek C-, E-vitamint, béta karotint, és szelént tartalmaznak.

A fokhagyma az egyik leghatékonyabb baktérium ölő. Naponta egy gerezd fokhagyma már elég. Ha nem szeretnétek minden körülöttünk lévő embert elriasztani, választhattok számos fokhagyma tabletta készítmény közül.
Fokhagyma és ginseng kapszula E-vitaminnal
Bionit fokhagyma tabletta
Kwai fokhagyma drazsé
(Én ezeket nem próbáltam, mert nagyon is szeretem a fokhagyma ízét.)

Zöld tea
A zöld teában lévő antioxidánsok nélkülözhetetlenek egészségünk megőrzéséhez. Több antioxidánst tartalmaz, mint bármelyik zöldség vagy gyümölcs, mellesleg kávé helyettesítésére is kiváló magas koffein tartalma miatt. Télen különösen jól esik, mikor a "tea szezon" elkezdődik, nyáron pedig jégkockával príma üdítő.


Legfrissebb bejegyzések:
2014-09-10
Kiállítás
 | részletek
Szept 19. Toronya utca 33. :) fél hét.... utána nem ám hazamenni, mert icakába nyúló buli van, a "Hóditás éjszakája" Vad leszel, vagy vadász? Minden facér J-artosnak kollektíve párt...
2013-10-28
Kiállított munkák
 | részletek
feltöltés alatt......
2013-10-28
Fotók
 | részletek
Ezek a fotók 2013.09.20-án készültek a Táborhegyi Népházban rendezett -Jobb agyféltekés rajztanfolyamtól Van Gogh-ig- kiállítás megnyitóján....
»» minden bejegyzés

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.