Mi a betegség?

A betegség olyan emberi állapot, amely arra utal, hogy az érintett személy tudatában valami nincs rendben, illetve nem harmonizál.
A belső egyensúly elvesztése a testben tünetként manifesztálódik.
A tünet ezáltal jelzés és információhordozó, amely fellépésével életünk addigi folyását megakasztja, s arra kényszerít bennünket, hogy figyelmet szenteljünk neki."
A betegség egy figyelmeztetés: valamit rosszul csinálsz, valamin változtatnod kell.
A baj gyakran az, hogy nem vesszük komolyan ez első apró jeleket, és a test egyre komolyabb jeleket küld, míg olyan tartós, vagy visszafordíthatatlan helyzet áll elő, amin már nem segíthetünk.
A tudatosság hiánya tünetet termel.

Minden betegség pszichoszomatikus, azaz betegségeinket lelki problémáink okozzák.

A modern orvostudomány ezt nem veszi figyelembe és a test és a lélek szétválasztásával, csak tüneti szinten gyógyít,  csak a beteg szerveket, testrészeket kezeli.
Azonban ha a kiváltó okkal nem törődünk, akkor az újra és újra manifesztálódik,  vándorol testrészről testrészre, krónikus vagy gyógyíthatatlan betegséggé súlyosbodik.
Vegyünk egy példát: ha az autónkban el kezd villogni egy piros jelzőlámpa, az azt jelzi, hogy valami a kocsiban nem működik rendeltetésszerűen. Ilyenkor a szerelőnek nem elég csak a lámpát kicsavarni, hogy ne zavarjon minket a villogás, hanem az okot kell megszüntetni,  hogy ne legyen szükség a villogásra.
Az orvosok csak a lámpát gyógyítják meg. Nagyon fontos tehát, hogy amit egyelőre nem várhatunk el az orvosoktól,  (tisztelet a kivételnek) azt mi magunk megtegyük, tehát fizikai egészségünk érdekében lelkiéletünk egészségével, tisztántartásával is foglalkozzunk.
És nem csak a saját egészségünk érdekében, hanem a körülöttünk élők érdekében is.
Hogy betegségeinket lelki problémáink okozzák,  így végső soron mi okozzuk őket magunknak, ha problémáinkat szőnyeg alá söpörjük, elsőre talán nehéz elfogadni.
Persze nem tudatosan választjuk a betegséget, nem szánt szándékkal menekülünk bele, ha már nincs kiút.  Ha érdekel ez a téma, akkor ajánlom figyelmetekbe ezt a könyvet. Olvashattok benne az elméleti alapokról, a betegség filozófiájáról, (ez a rész nagyon izgalmas)  és a gyakori betegségek szimbolikus jelentéséről, hogy melyik betegség melyik pszichés problémának a megjelenési formája.
Amúgy pedig majdnem mindegy, hogy passzol-e a szimbolikus jelentés vagy nem.
A lényeg az, hogy mindegyiknek a feldolgozása pozitív irányú változtatást idézne elő az életünkben, tehát csak hasznunkra lehet. :)
Kellett egy kis idő, mire megbarátkoztam a témával, mert bár elsőre igaznak éreztem, de nem könnyű elfogadni,  hogy mindenért te magad vagy a felelős, hogy nincsenek véletlenek, balesetek, stb.
Persze a kollektív emberi lelkiállapot' is hatással van ránk. :)

Paratudatos gondolataink határozzák meg, hogy miként alakul az életünk!
A paratudatos gondolatok azokból a viselkedési mintákból származnak, amelyeket agyunk őriz. Ezek legnagyobb részben gyermekkori élményeinken alapulnak. Íme egy példa arra, hogyan is működnek.
Amit a gyógyszergyárak örömére tanulunk:
Ha gyakran lelkedre kötötték, hogy öltözz fel melegen, mielőtt kimégy a hidegre, úgy valószínűleg tüsszögni kezdesz, mihelyt nagykabát nélkül lépsz ki hazulról. Valószínűleg meg vagy győződve, hogy az orvostudomány törvényei megkívánják, hogy akinek a szervezetét hirtelen hőmérsékletcsökkenés éri, mindjárt náthás is legyen.
És mi van Szibériában?
Nem minden kultúra viszonyul úgy a náthához, mint mi. Élnek népek, amelyek hozzászoktak, hogy az ember egész éjszaka nulla fok alatti hőmérsékleten üljön a szabad ég alatt, egyetlen tüsszentés nélkül.
Ha ez nem volna elég, akkor egy törülközőt vízbe mártanak, maguk köré tekerik és saját testük melegével szárítják meg, aztán ugyanezt az eljárást vagy háromszor megismétlik az éjszaka folyamán. Még csak az orrukat sem kell kifújniuk tőle.
Az ok, amiért ők nem lesznek betegek, mi meg igen, az, hogy paratudatos gondolataik különböznek a miéinktől. Azok az emberek, akik ilyen bámulatos dolgokat visznek végbe, hisznek abban, hogy testük képes annyi hőt fejleszteni, amennyi ahhoz kell, hogy ellenálljanak a náthának.

És elméjük ennek megfelelően utasítja testüket.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére 
Szóljon hozzá Ön is!

Felhasználónév: (max. 20 karakter)


E-mail cím: (nem jelenik meg az oldalon, max. 100 karakter)


Hozzászólás: (max. 1000 karakter)

Ellenőrző kód: Kérjük írja be a két szám összegét! 25 + 25


Legfrissebb bejegyzések:
2014-09-10
Kiállítás
 | részletek
Szept 19. Toronya utca 33. :) fél hét.... utána nem ám hazamenni, mert icakába nyúló buli van, a "Hóditás éjszakája" Vad leszel, vagy vadász? Minden facér J-artosnak kollektíve párt...
2013-10-28
Kiállított munkák
 | részletek
feltöltés alatt......
2013-10-28
Fotók
 | részletek
Ezek a fotók 2013.09.20-án készültek a Táborhegyi Népházban rendezett -Jobb agyféltekés rajztanfolyamtól Van Gogh-ig- kiállítás megnyitóján....
»» minden bejegyzés

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.