Élet, halál, tudat

 

Egyre inkább helyet kell adni a kutatásban annak a feltételezésnek, hogy a tudat nem az agy függvénye.
Ma már nemcsak orvosok, agykutatók, neurológusok, de a kvantumfizikával foglalkozó tudósok is feltételezik, hogy a tudat helye nem kizárólag az agyban található.
Feltételezhető, hogy az atomok mélyén, az atommag és az elektronok között lévő térben sok milliárd kilobyte információ tárolására elegendő hely van.
A tudósok feltételezik, hogy az ezen a szinten tárolódó információtömeg, amit mi, emberek gondolatokként, érzelmekként -vagyis tudatként- ismerünk, folyamatosan bővül, a születés előtt is létezett, és a halál után sem szűnik meg.
A tudat talán a szoftvernek, az agy a hardvernek tekinthető, és az információ térben és időben éppoly végtelen, mint az internet.

 Popper Péter: Sárkányok barlangja

Kapcsolódó cikkek:Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére 
Szóljon hozzá Ön is!

Felhasználónév: (max. 20 karakter)


E-mail cím: (nem jelenik meg az oldalon, max. 100 karakter)


Hozzászólás: (max. 1000 karakter)

Ellenőrző kód: Kérjük írja be a két szám összegét! 26 + 12


Legfrissebb bejegyzések:
2014-09-10
Kiállítás
 | részletek
Szept 19. Toronya utca 33. :) fél hét.... utána nem ám hazamenni, mert icakába nyúló buli van, a "Hóditás éjszakája" Vad leszel, vagy vadász? Minden facér J-artosnak kollektíve párt...
2013-10-28
Kiállított munkák
 | részletek
feltöltés alatt......
2013-10-28
Fotók
 | részletek
Ezek a fotók 2013.09.20-án készültek a Táborhegyi Népházban rendezett -Jobb agyféltekés rajztanfolyamtól Van Gogh-ig- kiállítás megnyitóján....
»» minden bejegyzés

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.